دوره 22، شماره 3 - ( تابستان 1395 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 199-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi M, Esrafilian A, Salahi M. Standing Stability in Knee Osteoarthritis Patients . Intern Med Today 2016; 22 (3) :193-199
کریمی محمدتقی، اسرافیلیان امیر، صلاحی محمد. ثبات ایستادن در مبتلایان به استئوآرتریت زانو. طب داخلی روز. 1395; 22 (3) :193-199

1- گروه ارتوپدی فنی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه فناوری‌های نوین علوم پزشکی، دانشکده مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، تهران، ایران
3- گروه ارتوپدی فنی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، mohammadsalahi68@yahoo.com

اهداف: استئوآرتریت زانو در افراد بالای 40 سال بسیار شایع بوده و از اصلی‌ترین دلایل نقص سیستم عملکردی در این افراد است که تاثیر عمیقی روی زندگی افراد مبتلا می‌گذارد. افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو به‌نوعی با اختلال در تعادل مواجه می‌شوند که این اختلال به‌صورت افزایش دامنه و سرعت نوسان مرکز فشار بدن مشاهده می‌شود. هدف این پژوهش، مقایسه پارامترهای تعادل حین ایستادن افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو با افراد سالم بود.

ابزار و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1394 در مرکز تحقیقات اسکلتی- عضلانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 15 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو، از میان بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک فیزیوتراپی دانشکده توان‌بخشی و بیمارستان الزهرا(س) شهر اصفهان به‌روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند و 15 فرد سالم نیز به‌عنوان گروه شاهد از سطح شهر اصفهان مورد مطالعه قرار گرفتند. برای ارزیابی ثبات ایستایی، از جمع طول مسیر طی‌شده، دامنه و سرعت نوسان مرکز فشار در جهات مختلف استفاده شد. تحلیل داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS 19 و توسط آمار توصیفی و آزمون T دونمونه‌ای انجام گرفت.

یافته‌ها: میانگین دامنه جابه‌جایی و سرعت نوسان مرکز فشار در جهات قدامی- خلفی و داخلی- خارجی و همچنین جمع طول مسیر طی‌شده توسط مرکز فشار در جهت داخلی- خارجی در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نسبت به افراد سالم افزایش یافت (05/0p<)، ولی میانگین جمع طول مسیر طی‌شده توسط مرکز فشار در جهت قدامی- خلفی تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0p>).

نتیجه‌گیری: ثبات و تعادل حین ایستادن در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نسبت به افراد سالم کاهش پیدا می‌کند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ارتوپدی و بيومکانيک
دریافت: 1394/6/3 | پذیرش: 1394/11/21 | انتشار: 1395/3/4