دوره 22، شماره 2 - ( بهار 1395 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 164-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alami A, Moradi Z, Delshad Noghabi A, Hamzei A. Comparison between Sedation-Agitation and Visual Analog Scales in Determination of Sedation Status of Patients. Intern Med Today 2016; 22 (2) :159-164
عالمی علی، مرادی زهرا، دلشاد نوقابی علی، حمز ه ای آرش. مقایسه دو مقیاس آرامبخشی- بی‌قراری و آنالوگ دیداری در تعیین وضعیت آرامش بیماران. طب داخلی روز. 1395; 22 (2) :159-164

1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد ایران ، zmd445@yahoo.com

اهداف: فراهم‌کردن آرام‌بخشی به‌صورت صحیح در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه به‌منظور کاهش ناراحتی و اضطراب آنان از اهمیت بسزایی برخوردار است. بر این اساس‏، کارکنان بخش ویژه نیازمند ابزارهایی به‌منظور اندازه‌گیری آرام‌بخشی موثر در این بیماران هستند. این پژوهش با هدف ارزیابی وضعیت آرام‌بخشی بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه با مقیاس آرام‌بخشی- بی‌قراری (SAS) و مقایسه نتایج آن با مقیاس آنالوگ دیداری (VAS) انجام شد.

ابزار و روش‌ها: در این پژوهش از نوع همبستگی در سال 1394، 106 بیمار بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان قائم مشهد به‌روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت آرام‌بخشی این بیماران با استفاده از نسخه فارسی اعتباریابی‌شده مقیاس آرام‌بخشی- بی‌قراری و مقیاس آنالوگ دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل داده‌ها، از نرم‌افزار آماری SPSS 20 و آزمون آماری ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.

یافته‌ها: بین مقیاس آرام‌بخشی- بی‌قراری و مقیاس آنالوگ دیداری، همبستگی مثبت و معنی‌داری مشاهده شد (001/0p<؛ 824/0=r). بالاترین نمره در مقیاس SAS که 6 بود معادل با نمره 3 در مقیاس VAS بود و به‌طور کلی با افزایش نمره SAS، نمره VAS نیز افزایش می‌یافت.

نتیجه‌گیری: مقیاس آرام‌بخشی- بی‌قراری و مقیاس آنالوگ دیداری از همبستگی بالایی در ارزیابی آرام‌بخشی برخوردار هستند. بنابراین می‌توان SAS را به‌عنوان ابزاری معتبر در بخش درمانی مورد استفاده قرار داد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيهوشی
دریافت: 1394/3/26 | پذیرش: 1394/9/29 | انتشار: 1394/11/28