[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 175-179 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف غلات صبحانه در کاهش وزن و شاخص توده بدنی افراد چاق و دارای اضافه وزن
اعظم برزویی 1، شهرام سهرابی2
1- MSc دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، s_borzoie@yahoo.com
2- MD اداره سلامت اجتماعی، شهرداری تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1150 مشاهده)

 

اهداف: امروزه شیوع چاقی نه‌تنها در کشورهای توسعه‌یافته، بلکه در کشورهای در حال توسعه نیز رو به افزایش است. استفاده از یک وعده غذایی جایگزین امروزه از پرطرفدارترین برنامه‌های غذایی به‌شمار می‌رود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان کاهش وزن با اجرای برنامه غذایی شامل غلات صبحانه بود.

 

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای که در بهمن‌ماه 1391 در افراد مراجعه‌کننده به خانه سلامت شهرداری تهران انجام شد، 120 بیمار چاق و دارای اضافه وزن به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای افراد گروه آزمایش مقدار 30 تا 45 گرم غلات صبحانه همراه با 1 لیوان شیر به‌جای وعده غذایی صبحانه و شام تجویز شد و گروه شاهد رژیم غذایی معمول خود را داشتند. پس از 14 روز رعایت رژیم غذایی تحت نظر کارشناسان تغذیه مجدداً کلیه افراد توزین شدند. داده‌ها با آزمون‌های آماری T مستقل و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.

 

یافته‌ها: میانگین وزن هر دو گروه پس از مداخله کاهش یافت. این کاهش در گروه آزمایش معنی‌دار و در گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود. اختلاف میانگین کاهش شاخص توده بدنی (005/0=p) و وزن (078/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل معنی‌دار و اختلاف میانگین کاهش اندازه دور کمر (63/0=p) و دور باسن (55/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود.  

 نتیجه‌گیری: استفاده از غلات صبحانه در کاهش وزن افراد چاق بدون ایجاد عوارض جانبی موثر است.

 

واژه‌های کلیدی: غلات صبحانه، رژیم غذایی، شاخص توده بدنی، وزن
متن کامل [PDF 213 kb]   (529 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول



DOI: 10.18869/acadpub.hms.21.3.175


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Borzoei A, Sohrabi S. Effect of Using Breakfast Cereals on Reducing Weight and Body Mass Index in Obese and Over-Weight Individuals. Horizon Med Sci . 2015; 21 (3) :175-179
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-2070-fa.html
برزویی اعظم، سهرابی شهرام. تاثیر مصرف غلات صبحانه در کاهش وزن و شاخص توده بدنی افراد چاق و دارای اضافه وزن. افق دانش. 1394; 21 (3) :175-179

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-2070-fa.html

دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.058 seconds with 779 queries by yektaweb 3506