دوره 19، شماره 4 - ( 10-1392 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 211-206 | برگشت به فهرست نسخه ها

Modaresi M, naderi B. Effect of Purslane (Portulaca oleracea) extracts on the electrophoretic pattern of blood proteins in mice. Intern Med Today 2014; 19 (4) :206-211
مدرسی مهرداد، نادری بهاره. تاثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی . طب داخلی روز. 1392; 19 (4) :206-211

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان - اصفهان ، mehrdad_modaresi@hotmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان - اصفهان
اهداف: خرفه با نام علمی Portulaca oleracea L از جمله گیاهان دارویی مهم است که بومی ایران بوده و دارای خواصی مانند ضد اسکوربوت، معالج سرفههای مقاوم، تصفیهکننده خون، مسکن تشنگی، تببر، مفید در ترمیم سوختگیها و دارای اثرات ضد درد و ضد التهاب نیز میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی می باشد. روش ها: در این تحقیق تجربی به منظور بررسی اثر استفاده از عصاره گیاه خرفه (Portulaca olerace L) بر الگوی الکتروفورزی پروتئینهای خون در موشهای کوچک آزمایشگاهی تعداد 40 سر موش از نژاد Balb/C به طور تصادفی انتخاب و به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند و بهمدت 20 روز طول دوره آزمایش مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل، دارونما و تیمارهای دریافت کننده عصاره به میزان 50, 200,100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن بود. در پایان آزمایش از کلیه موشها خونگیری بهعمل آمد و سطوح پروتئین های سیستم ایمنی و پروتئین توتال اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و دانکن تجزیه وتحلیل گردید. یافته ها: نتایج حاکی از آن است که کاهش معنیداری در میانگین غلظت آلبومین در گروه mg/kg50 دیده می شود و بیشترین میزان پروتئین تام و غلظت آلفا-2 در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی، متعلق به گروه دریافت کننده عصاره خرفه با دوز (mg/kg 100) بود (05/0>p). نتیجهگیری: بهنظر می رسد که عصاره خرفه توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد. از طرف دیگر افزایش گلبولین های سرم در این مطالعه بدین معناست که عصاره خرفه میتواند تأثیر فزایندهای روی فعالیت سیستم ایمنی در موشهای سوری داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: عصاره خرفه، پروتئین های خون، موش
دریافت: 1392/2/21 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11