logo
دوره 19، شماره 4 - ( 10-1392 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 223-218 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

zarei M A, eftekhari H, aqababa H. Effect of hydroalcoholic extract of Zataria multiflora Bioss on serum lipids levels in high cholesterol diet fed Rats. Intern Med Today 2014; 19 (4) :218-223
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1705-fa.html
زارعی محمدعلی، افتخاری حمیده، آقابابا حیدر. بررسی تأثیر عصاره آبی- الکلی گیاه آویشن شیرازی( Zataria multiflora BIOSS) بر سطح لیپیدهای سرم خون در موش های صحرایی نربالغ نژاد ویستار با کلسترول بالا. طب داخلی روز. 1392; 19 (4) :218-223

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1705-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان ، zarei_ma@iaua.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
چکیده:   (6945 مشاهده)
اهداف: یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی-عروقی هیپرلیپیدمی است. پژوهشها نشان داده که ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی در برطرف کردن هیپرلیپیدمی مؤثر است. روش ها: در این پژوهش اثر گیاه آویشن شیرازی، که حاوی ترکیبات فوق است، بر چربی خون بررسی شده است. در این راستا 56 موش صحرایی نر نژاد ویستار در 7 گروه 8 تایی به مدت 4 هفته با 7 رژیم غذایی تیمار شدند: گروه 1 (کنترل 1): رژیم غذایی متداول شامل آب و خوراک معمولی و نامحدود؛ گروه 2: علاوه بر خوراک معمولی روزانه 3g/kg روغن ذرت بهعنوان حلال کلسترول؛ گروه 3 (کنترل2- هیپرکلسترولمی): افزون بر خوراک معمولی روزانه g/kg2 کلسترول حل شده در g/kg3 روغن ذرت؛ گروه 4: مانند گروه 3 لیکن با افزایش mg/kg10 داروی آتورواستاتین بهعنوان ضد چربی؛ گروههای 5 و 6 و 7 همانند گروه 3 لیکن بهترتیب 100 و200و 300mg/kg عصاره آویشن شیرازی. در پایان آزمایش، موشها را پس از 14 ساعت بعد از آخرین وعده غذایی با کلروفرم خفیف، بیهوش نموده، از قلب آنها خون گیری و خونها در لولههای آزمایش جمعآوری و جهت گرفتن سرم خون سانتری فیوژ گردیدند. آنگاه پس از تعیین مقدار فاکتورهای TC ،TG، VLDL ،LDL و HDL خون موشها، دادهها با نرم افزار SPSS و روش آماری تحلیل واریانس (ANOVA-F test) تحلیل گردیدند. یافته ها: به نظر میرسد که روغن ذرت و کلسترول هر کدام به طور معنیداری باعث افزایش فاکتورهای چربی خون میشوند. گروه 4 کاهش این عوامل را نشان میدهد، گروههای 5 و6 و 7 (تیمار با دوزهای مختلف عصاره آویشن) اکثراً کاهش معنی داری-اگر چه کمتر از گروه 4- در میزان فاکتورهای چربی، نشان دادند و میزان HDL آنها افزایش یافته بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد عصاره آویشن شیرازی باعث کاهش چربی خون می شود و می تواند به عنوان داروی گیاهی کنترل کلسترول خون مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 777 kb]   (3617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1391/10/23 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.