دوره 17، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 39-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kooroshfard N, Alizadeh , M H, Kahrizy S. The Effect of Patellar Taping on Knee Joint Position Sense in Healthy and Patellofemoral Pain Syndrome Futsalist Women. Intern Med Today 2011; 17 (2) :29-39
کورش فرد نگار، علیزاده محمد حسین، کهریزی صدیقه. اثر تیپینگ پتلا بر حس وضعیت مفصل زانو در فوتسالیست های زن سالم و مبتلا به سندرم درد پتلافمورال. طب داخلی روز. 1390; 17 (2) :29-39

1- دانشگاه تهران ، nkooroshfard@yahoo.com
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

زمینه و هدف: حس عمقی مفاصل اندام تحتانی نقش قابل توجهی در پیشگیری از آسیب های حاد، مزمن و بیماری تخریبی مفاصل ایفا می کند. گفته می شود افراد دارای سندرم درد پتلافمورال ( PFPS )، دارای اختلال حس عمقی مفصل زانو هستند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تیپینگ پتلا بر حس عمقی مفصل زانو در فوتسالیست های زن مبتلا به PFPS بوده است.

روش تحقیق: این تحقیق به روش نیمه تجربی انجام شد و تعداد 30 زن ورزشکار نخبه با میانگین سنی 37/2 ± 22 سال در آن شرکت کردند که نیمی از افراد مبتلا به PFPS بودند. خطای مطلق بازسازی زاویه ای فعال در زوایای 30 و 60 به صورت اندازه گیری قبل و بعد، توسط دستگاه الکتروگونیامتر محاسبه شد. داده ها بر اساس تقسیم بندی افراد به گروه مبتلا و غیر مبتلا و یک بار براساس گروه با حس عمقی خوب (انحراف از زاویه ی هدف > 5، تعداد=9) و ضعیف (انحراف از زاویه ی هدف ≤ 5، تعداد=21) توسط آزمون آماری تی زوجی مقایسه شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد، تیپینگ باعث بهبود حس عمقی در زاویه ی 30 در هر دو گروه افراد مبتلا (01/0= p ) و کنترل (03/0= p )، شده است. اگرچه در تقسیم بندی افراد به دو گروه با حس عمقی خوب و ضعیف، تیپینگ توانسته بود حس عمقی افراد در گروه ضعیف را در زاویه ی 30 درجه، بهبود دهد (01/0= p )، ولی در گروه با حس عمقی خوب باعث کاهش حس عمقی شده بود (04/0= p ).

نتیجه‌گیری: تیپینگ پتلا صرفه نظر از ابتلا به PFPS توانسته است حس عمقی را در
فوتسالیست های زن ارتقا دهد. همچنین نشان می دهد، در افراد با حس عمقی ضعیف ممکن است تیپینگ کمک کننده باشد و حس عمقی مفصل زانو را بهبود بخشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1390/4/16 | انتشار: 1390/4/24