دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghadiri Soufi F, Aslanabadi N, Ahmadiasl N. The Influence of Regular Exercise on the Glutathione Cycle Components: Antioxidant Defense Improvement Against Oxidative Stress. Intern Med Today 2011; 16 (4)
قدیری صوفی فرهاد، اصلان آبادی ناصر، احمدی اصل ناصر. اثر ورزش منظم بر اجزای چرخه ی گلوتاتیون در قلب: بهبود دفاع آنتی اکسیدانی در برابر 12. طب داخلی روز. 1389; 16 (4)

1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، Dr.F.G.Soufi@Gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

زمینه و هدف: گلوتاتیون و اجزای چرخه آن نقش مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیک دارند. این مطالعه اثر ورزش منظم بر اجزای چرخه ی گلوتاتیون در قلب موش صحرایی را بررسی می‌کند.

روش تحقیق: در این مطالعه تجربی مداخله‌ای، 104 موش‌ صحرایی به دو گروه ورزش و کنترل تقسیم شدند. گروه ورزش به شش زیر گروه تقسیم شد که هر یک برای یکی از دوره‌های یک، دو، سه، شش، نه و دوازده ماه ورزش در نظر گرفته شدند (8= n برای هر زیرگروه). جهت ورزش، از تریدمیل جوندگان با سرعت 25 متر در دقیقه، یک ساعت در روز و 6 روز در هفته استفاده گردید. برای هر زیرگروه، یک گروه کنترل به همان تعداد اختصاص داده شد. برای تحلیل داده‌ها از روش آنالیز واریانس دوطرفه و نرم افزار SPSS استفاده شد.

یافته‌ها: در گروه‌های 1، 9 و 12 ماه ورزش‌کرده میزان گلوتاتیون احیا نسبت به گروه‌های کنترل متناظر بیشتر بود (05/0 p< برای همه موارد). ورزش اثر محسوسی بر میزان گلوتاتیون اکسید نداشت. اما نسبت گلوتاتیون احیا به اکسید در گروه‌های 1، 9 و 12 ماه ورزش‌کرده از گروه‌های کنترل بیشتر بود (05/0 p< برای همه موارد). اثر ورزش بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز دقیقاً شبیه اثر آن بر میزان گلوتاتیون احیا بود. از طرف دیگر، در گروه‌های 9 و 12 ماه ورزش‌کرده در مقایسه با کنترل‌های متناظر، میزان پراکسیداسیون لیپیدی بیشتر بود (05/0 > p برای هر دو گروه).

نتیجه‌گیری: احتمالاً ورزش مداوم از طریق ایجاد استرس مداوم باعث افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و میزان گلوتاتیون احیا جهت جلوگیری از افزایش استرس اکسیداتیو شده است.

دریافت: 1389/11/30 | انتشار: 1389/11/26