دوره 17، شماره 4 - ( 11-1390 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 24-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahrari S, Heydari A, Vaghee S. The role of Self-concept Mode of Roy’s Adaptation Model on adherence of diet regimen in heart failure patients. Intern Med Today 2012; 17 (4) :18-24
احراری شهناز، حیدری عباس، واقعی سعید. نقش مد خودپنداره الگوی سازگاری روی در تبعیت از رژیم غذایی در مبتلایان به نارسایی قلب. طب داخلی روز. 1390; 17 (4) :18-24

1- دانشگاه علوم پزشکی گناباد
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، Heidarya@mums.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: علی رغم شیوع بالای عدم تبعیت از رژیم غذایی کم سدیم در مبتلایان به نارسایی قلب، مطالعات کمی در مورد علل عدم تبعیت از این رژیم درمانی صورت گرفته است. شناسایی این عوامل به منظور طراحی مداخلات موثر در جهت افزایش تبعیت از رژیم غذایی کم سدیم ضروری می باشد. بر این اساس هدف این مطالعه تعیین ارتباط درک شناختی خودپنداره بر اساس تئوری روی با تبعیت از ر‍ژیم غذایی در مبتلایان به نارسایی قلب می‌باشد. روش تحقیق:در این مطالعه همبستگی 108 بیمار مبتلا به نارسایی قلب در دو مرکز آموزشی درمانی مشهد مورد بررسی قرار گرفتند. روایی و پایایی پرسشنامه درک شناختی خودپنداره بر اساس الگوی سازگاری روی و پرسشنامه تبعیت از رژیم درمانی بعد از مطالعه پایلوت مورد تایید قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات بویسیله پرسشنامه انجام شد. یافته‌ها: تهدید خودپنداره ارتباط معکوسی با تبعیت از رژیم غذایی (36/0- r=)(001/0=p) و چالش خودپنداره ارتباط مستقیمی با تبعیت از رژیم غذایی (35/0r=) (001/0=p)داشته است. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد کاهش درک تهدید خودپنداره و ابعاد آن و افزایش درک چالش خودپنداره و ابعاد آن منجر منجر به افزایش تبعیت از رژیم غذایی می‌شود نتیجه‌گیری: پرستاران باید در جستجوی تدابیر و مداخلاتی از جمله مشاوره و آموزش باشند تا مبتلایان به نارسایی قلب نه تنها رژیم غذایی خود را به عنوان یک تهدید احساس نکنند، بلکه آگاهانه و قدرتمندانه با رژیم غذایی خود به عنوان یک چالش مواجه شوند و در نتیجه تبعیت از رژیم غذایی در آنها افزایش یابد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1389/10/27 | پذیرش: 1390/11/15 | انتشار: 1390/11/26