دوره 12، شماره 4 - ( جلد-4 1385 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 18-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Askari F, Abbasnezhad A. The study of professional stressor factors in nursing and midwifery community. Intern Med Today 2007; 12 (4) :12-18
عسکری فریبا، عباس‌نژاد عباسعلی. بررسی عوامل تنش‌زای حرفه‌ای در جامعه پرستاری و مامایی شهر گناباد . طب داخلی روز. 1385; 12 (4) :12-18

1- ، askari@gmu.ac.ir
زمینه و هدف: اشتغال و کارکردن بخش عمده‌ای از زندگی اجتماعی انسان را تشکیل می‌دهد و می‌تواند عامل مهمّی برای ایجاد تنش در فرد باشد که سبب نارضایتی، ترک حرفه و ارائه نادرست خدمات به مراجعه‌کنندگان گردد. با توجه به حساسیت حرفه پرستاری و مامایی، مطالعه حاضر با هدف شناسایی و تعیین رتبه تنش عوامل تنش‌زای حرفه‌ای در جامعه پرستاری و مامایی انجام شد. روش تحقیق: این پژوهش یک مطالعه نظر سنجی توصیفی است که جهت رتبه بندی عوامل تنش‌زای حرفه‌ای در جامعه پرستاری و مامایی گناباد انجام شد و جامعه پژوهش شامل تمامی کارکنان پرستاری و مامایی شاغل در بیمارستانهای درمانی دانشکده علوم پزشکی گناباد بود. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه جمع‌‌آوری و با استفاده از آزمونهای آماری t و 2 در سطح معنی‌داری 05/0P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: در بین عوامل تنش‌زا، عامل اقتصادی با میانگین نمره 5/91%، رتبه اول تنش‌زایی را در واحد‌های مورد مطالعه کسب کرد و در بین وجوه عوامل تنش‌زا، سطح پایین درآمدها با نمره تنش‌زایی 67/90%، سختی شرایط کار 88% و کارکنان ناکافی با نمره تنش‌زایی 67/87% به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در ایجاد تنش در واحد‌های مورد مطالعه کسب کردند. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این تحقیق، می‌توان توجه مدیران و مسؤولین محترم را به دو موضوع مهم پایین بودن درآمد و سختی شرایط کار کارکنان پرستاری و مامایی معطوف نمود تا با بر طرف کردن این عوامل، موجب رضایتمندی و کاهش تنش در پرستاران و ماماها شده و باعث افزایش کیفیت مراقبت از بیماران و در نهایت ارتقا سطح سلامت جامعه گردند.
متن کامل [DOC 153 kb]   (17940 دریافت)
دریافت: 1386/7/25 | انتشار: 1385/10/25